Workshop of lezing organiseren?

Wil je een lezing of workshop organiseren over kindertekeneningen neem dan contact met mij op. Samen bekijken we wat de mogelijkheden zijn.

Thema’s voor schoolteams waarbij tekenen nieuwe inzichten en mogelijkheden biedt:

  • Concentreren kun je leren
  • De sociaal vaardige klas
  • Creatief denken en doen
  • Overgang groep 2 naar 3
  • Rust in de klas in onrustige tijden
  • Bouwen aan vertrouwen

Heb je zelf een voorstel? Kom ermee en we gaan er samen mee aan de slag.

Facebook

Zinvol tekenen met gevluchte kinderen 

We krijgen in het onderwijs meer en meer te maken met kinderen die zijn gevlucht en moeten wennen aan de nieuwe omgeving waarin ze terecht zijn gekomen. Ze hebben alles wat vertrouwd was achter moeten laten. Een pittige opgave om hier een manier te vinden om te kunnen overleven. Vaak zijn er geen woorden voor wat ze hebben moeten doorstaan en ook al hadden ze die, wij zouden hun woorden niet begrijpen.  

Wat dat betreft is het fijn dat deze kinderen vaak wel gaan tekenen. Hoe mooi zou het zijn dat jij als leerkracht tools in handen krijgt om inzicht in die tekeningen te krijgen zodat je op creatieve wijze aan kunt sluiten aan een behoefte. Woorden zijn niet nodig. Tekenen is de taal van de communicatie.  

Aan het eind van deze les heb je enkele inzichten in de kindertekentaal en laagdrempelige tekenopdrachten meegekregen waardoor je passende ondersteuning kan bieden.  

Drachten 21 mei 2022 (exacte locatie volgt t.z.t.) 15.00-18.00 uur 

Investering €111,00 inclusief koffie, thee en materiaal.