Is jouw kind je grootste gave en opgave?

Als ze voor de eerste keer bij me komt, zit ze vol. Ze voelt zich een opgeblazen ballon, vastgemaakt met een stevig touwtje. Ze kan niet meer! Het contact met haar dochter is niet meer te harden. Ze moet hulp inroepen want ze dreigt er aan onderdoor te gaan. En dat is haar aan te zien: bleek, moe en verkrampt komt ze binnen.

Diepere oorzaak

Op mijn vraag waarom ze kiest voor mij, antwoordt ze. “Ik heb zoveel trajecten bij de GGZ gehad en het heeft niks geholpen. Ik denk zelf dat er een diepere oorzaak is voor de slechte communicatie met mijn dochter. Vandaar dat ik bewust op zoek ben gegaan naar een kindertolk en toen kwam ik jou tegen. Vertel mij maar wat mijn dochter mij wil vertellen. En o ja… mijn creatieve stukje is ook helemaal weg, misschien ontwaakt dat ook weer.”

“Jij volgt geen protocol, maar jij volgt mij”

moeder en kind

Wat een wijze vrouw. Ze weet al dat zij zelf het weten in zich heeft, maar ze kan er de vinger nog niet op leggen. Dat verandert  gelukkig snel. Al tijdens de eerste sessie is het volkomen duidelijk. Moeder neemt de boodschap van dochterlief ter harte en gaat ermee aan de slag op een manier die bij haar past. In de sessies is het zo mooi om haar te volgen in haar groei en ontwikkeling. Dat is ook wat ze mij teruggeeft: “Jij volgt geen protocol, maar jij volgt mij.” Elke keer komen we een laagje dieper.

Bewust-zijn om je kind ‘vrij’ te maken

Op een gegeven moment vraag ik haar: “Weet je nog wat je hulpvraag was toen je hier kwam? Ze glimlacht naar me en zegt: ”Ja, het gedrag van mijn dochter en daar hebben we het na de eerste keer niet eens meer over gehad, omdat het totaal niet meer een rol speelde.

Ik ben met mijzelf aan de slag gegaan en kom andere spiegels tegen die mij verder helpen in mijn persoonlijke groei. Ik mag leren om van mijzelf te houden en dat is niet zomaar klaar, maar ik ben het mij wel bewust.”

Juist door dat bewust-zijn pakt ze haar projectie terug van het kind en wordt haar kind weer vrij en hoeft niet meer te spiegelen.

Jij bent ook een cadeau waar je een leven lang liefdevol aan mag werken

Het was prachtig om haar processen te ondersteunen. Het gaat er in het gezin niet altijd om hoe je de dingen doet maar wel vanuit welke intentie, vanuit welke zijns-toestand je handelt. Als jij denkt dat je er niet mag zijn, dan krijg je dat onherroepelijk in je omgeving als spiegels terug.

Zie jij je kind als grootste gave en opgave? Zo mag je ook jezelf zien. Jij bent ook een cadeau waar je een leven lang liefdevol aan mag werken.

Wil jij weten welk cadeau jouw kind je wil laten uitpakken? Neem dan contact met mij op, zodat ook bij jou thuis de sfeer weer liefdevol en harmonieus kan zijn.

GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK
Logo linda walinga

Tekentip

Jij mag er zijn! Maak al krassend een poppetje. Pas als het poppetje klaar is laat je het krijt los van het papier. Staat hij stevig? Wil je hem nog kleertjes aantrekken? Doe dat dan ook krassend. Veel plezier ermee.

Heb je veel gehad aan dit blog? Wil je meer van dit soort verhalen?

Ontvang eens in de twee weken mijn blog met gratis tekentips. En blijf op de hoogte van mijn activiteiten.

* verplicht