Gelukkig moederschap; dat heb ik mogen leren met vallen en opstaan

Linda

Gelukkig ben ik zelf ook moeder. Moeder van twee inmiddels volwassen zonen. Alles wat ik had kunnen bedenken van het moederschap was niet wat het in werkelijkheid was. Ja ik hield zielsveel van ze en genoot enorm van ze. Het waren de mooiste kinderen op aarde. Maar nee, het huilen in de babytijd, het dwarse gedrag in peutertijd dreven mij bij tijd en wijle tot pure wanhoop. Nee, het waren al helemaal geen ‘brave Hendriken’ op school. Belachelijke gedachte natuurlijk maar ja…  Als juf had ik toch echt gedacht dat mijn kinderen zich voorbeeldig zouden gedragen op school. Niks was minder waar. Het duurde lang voordat ik erachter kwam dat zij met hun gedrag lieten zien dat ik misschien weleens de gebaande veilige paden mocht verlaten. En dat ik mijn ding op mijn eigen manier mocht doen. Toen dat inzicht kwam, kwamen zowel mijn kinderen als ikzelf in een flow terecht waar we tot op heden van profiteren. Nu begrijp ik dat mijn kinderen mij iets heel moois lieten zien waar ik mijn voordeel mee had kunnen doen. Ik zag de lessen die ik van mijn kinderen mocht leren pas na veel geworstel. Nu wil ik jou graag helpen om dit eerder te zien dan ik omdat zowel het gedrag van je kind als jouw geluk er enorm veel baat bij hebben.

Keuze uit ‘wijzen naar’ of ‘in de spiegel kijken’

Op een gegeven moment werd ik mij bewust dat ik de keuze had om slachtoffer te zijn en te blijven wijzen naar het gedrag van mijn kinderen, of in de spiegel te kijken en echt het diepste van mijzelf te zien. Ik koos gelukkig voor het laatste. Daar zag ik wat mij het meest raakte en wat er dus bij mij geheeld mocht worden. Het bijzondere was dat het niet pijnlijk was, wat ik wel had verwacht, maar juist erg liefdevol. Ik heb daardoor geleerd anders te kijken naar mijn ergernissen. Hierdoor kon ik zowel mijn eigen kinderen als de kinderen op school beter ondersteunen.

Welke handvatten ik heb gekregen

Voor mij waren mijn tekeningen een heel heldere spiegel. Ik volgde opleidingen in het ‘lezen’ van tekeningen en ik kreeg creatieve tools om aan mijn zelfbeeld te werken. Ook voor het coachen van kinderen in de klas en in mijn praktijk bleek dit erg inspirerend en verhelderend te zijn. Samen ongedwongen en creatief aan de slag gaan terwijl het welbevinden van zowel ouder als kind groeit is fantastisch. Het besef dat ook woorden een dubbele lading hebben en meer zeggen dan je op het eerste gezicht verwacht, brachten mij ertoe de Kindertolk® opleiding te doen. Nu heb ik een prachtig afwisselend palet waarmee ik jou als moeder kan begeleiden naar bewust moeder-zijn en je kind op creatieve wijze kan ondersteunen als het even moeilijk gaat.

Hoe ik als mens in het leven sta, de kindercoach en NLP opleiding, en mijn ruime ervaring als leerkracht hebben gemaakt dat ik in staat ben heel goed aan te sluiten bij jouw behoeften en de behoeften van je kind. Mijn intuïtieve en effectieve manier van coachen en begeleiden heeft vele gezinnen geholpen om weer rust ruimte en balans te vinden.

Geef mij ook handvatten

Van werken met kinderen naar werken met ouder en kind

Dat deze tools direct hun weerslag hadden op mijn gezin en op mijn werk voor de klas, mag duidelijk zijn. Mijn kinderen zijn nu volwassen en volgen met hart en ziel hun passie. Het werk als juf voor de klas heb ik in 2017 beëindigd om ook mijn passie te kunnen volgen en mij volledig te richten op mijn praktijk. Werkte ik eerder vooral met kinderen, nu richt ik mij op ouder en kind. Waarom? Omdat mijn ervaringen als kindercoach en leerkracht mij hebben geleerd dat wanneer het inzicht bij ouders ontstaat dat een veel grotere invloed heeft op het gezinsleven dan wanneer je alleen met het kind werkt.

Als je mij goed kent weet je dat

  • Mijn lijfspreuk is: “Iedereen heeft een goede reden voor zijn gedrag!”
  • Ik van nature een omdenker ben hetgeen helpt jouw probleem te herkaderen
  • Ik  gek ben op  nootjes van de markt!
  • Ik reislustig ben en graag over grenzen ga
  • Ik me meer dan 25 jaar dagelijks heb gespiegeld aan een klas vol kinderen. Wat een inzichten!
  • Ik ook van lachspiegels houd. Gelukkig zijn er veel voorbijgekomen en mag ik er nog dagelijks in kijken en heerlijk lachen

Kinderen: het mooiste cadeau

kinderen spelen op het strand

Opvoedingsproblemen zijn van alle tijden en heel normaal. Je kinderen zijn je grootste gave en je grootste opgave. Als jij steeds weer wordt geraakt door het gedrag van je kind, dan wil het jou laten zien wat jij mag ontwikkelen. Het geeft je als het ware een cadeautje! Door in de spiegel te durven kijken naar je diepste zelf, is zeer moedig en levert veel op. Niet alleen voor jou, maar juist ook voor je kind. Hoe waardevol is dat?! Je mag je kind bedanken voor zijn gedrag. Hij doet het niet om jou te plagen, maar hij doet het uit liefde!

Wil jij  je kind weer laten stralen? Klik dan op onderstaande link en stuur een bericht.

MELD JE AAN