Ouderavonden…

Social media

gamen

Social media is overal. Je kan er veel plezier van hebben maar het heeft ook keerzijde. Hoe ga je als ouders om met de social media. Op deze avond geef ik een opvoedkundige kijk over het onderwerp. Als vanzelf geef ik technisch tips al is dat volgens mij niet het belangrijkste wat social media kan vertellen.

Social media is niet iets nieuws. Het gaat over omgaan met elkaar. Wat laat je toe en wat is normaal. Social media is enger omdat het sneller en ongrijpbaarder is. Door middel van praktische tips en oefeningen zalig mijn kijk geven op het fenomeen sociale media. Tips, oefeningen en inzichten die bruikbaar zijn voor leerkrachten en ouders. Het belooft een gezellige, leerzame en actieve avond te worden.

Jouw kind als spiegel

Je hoort het zo vaak dat ouders zich herkennen in het gedrag van het kind. Maar hoe werkt dat eigenlijk? Soms herkennen ouders juist niks van het gedrag van hun kind en reageren ze met onbegrip en wanhoop. Wat is de werkelijke reden van het gedrag van het kind? Ik kan je nu al zeggen dat het liefde is. Hoe raar dat misschien ook klinkt. Het kind houdt je een spiegel voor. Als je erin kunt kijken levert dat jou en je kind veel op. Hoe dat allemaal werkt leg ik graag uit. Ondertussen gaan we ook samen als ouders en leerkrachten actief aan de slag.

Grenzen stellen

Is het echt nodig om grenzen te stellen in de opvoeding? Jazeker, het geeft o.a. een veilige basis. Tijdens deze ouderavond leg ik uit waarom dat nog meer zo belangrijk is. We gaan een actief circuit doen waar ouders en leerkrachten het effect van grenzen stellen kunnen ervaren.

Kindertekentaal

OUDERAVOND

Wat vertellen kinderen met hun tekeningen? Als je meer inzicht krijgt in de tekenontwikkeling van de kindertekening krijg je meer inzicht in de ontwikkeling van je kind. Tijdens deze avond maak je kennis met de tekenfases en herken je de fase van je kind. We gaan tekenoefeningen doen die je ook samen met je kind zou kunnen doen. We doen ondersteunende oefeningen voor zowel kinderen van groep 1 t/m 8.

Overige thema’s

In overleg met de school is het mogelijk een ander thema te kiezen waarmee we als ouders en leerkrachten actief en op creatieve wijze aan de slag gaan.

Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden of meld je aan

RECENSIES

Reacties op de ouderavonden:

  • Nieuwe inzichten gekregen
  • Dankjewel voor je tips. Ik ga het toepassen bij mijn kinderen
  • Veel geleerd!
  • Ouders en leerkrachten waren in verbinding op een positieve manier
  • Er zijn ‘zaadjes gezaaid’
  • Toegankelijk en erg laagdrempelig voor onze ouders
  • Een vrolijke en leerzame avond
  • Lekker niet alleen luisteren maar ook doen. En je hoeft echt niet te kunnen tekenen